Ekonn Konveyör Hangi Ürünleri Üretiyor?

0 558

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Ekonn Konveyör, endüstrinin en önemli üretim faktörlerinden bir tanesi olan Konveyör sistemlerinin üretimini yapar. Firmamız, yüksek teknolojili ürünlerini uluslararası rakipleri ile eş zamanlı olarak geliştirip, fiziksel donanımların yeni nesil teknolojilerle entegre biçimde çalışabilmesi için gereksinimleri karşılayacak çözümleri geliştirir. Bu kapsamda, hemen her üretim hattında uygun şekilde çalışacak ürünleri geliştirebilir ve mümkün olan en verimli şekilde üretim hattında görev yapmalarını sağlayabiliriz.

Ekonn Konveyör ana ürün grupları;

Konveyör Sistemleri

Talaş geri Dönüşüm Sistemleri

Proses Sıvıları Filtrasyon Sistemleri

Vakum Talaş Taşıma Sistemleri

Şeklindedir.

Sanayi, ziraat ve lojistik gibi hemen her sektörün ihtiyaç duyduğu ürünleri, sektör özelliklerine uygun biçimde, firmaya özel geliştirip uygulamalarını yapabiliyoruz. Diğer ekipmanlarla tam entegrasyonunu sağladığımız sistemlerimiz, yüksek kaliteli üretim süreçlerinde imal edildiklerinden, uzun süreli fayda sağlayabilen ekipmanlar olarak hizmetinize sunuluyor.

Üretimini yaptığımız ürünlerimiz, ürün gruplarına göre aşağıdaki şekilde listelenmektedir. Burada belirtilmeyen ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilir ve destek alabilirsiniz.

Konveyör Sistemleri

Konveyör - Sistem Konveyor

Her türlü materyalin, tesis içerisinde bir noktadan diğerine taşımak için kullandığımız donanımlara, konveyör diyoruz. Yük taşıma ve depolama için kullanılan konveyörlerin yanında, endüstride hayati öneme sahip talaş konveyörlerini de yüksek kalite standartlarında müşterilerimiz için üretiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Windows'ta Sürücü Harfleri Nasıl Değiştirilir?

Paletli Konveyör

Talaş Konveyör Paleti

Paletli konveyör, manuel ve otomatik CNC tezgahlarında, farklı boyutlardaki talaşın taşınması için kullanılan donanımdır. Hareketli bir bant veya diğer ismi ile paket üzerinde her türlü talaşın taşınması mümkündür. Bu donanımın, tüm üretim hatlarında kullanılması mümkün olmakla birlikte, daha çok kaba talaş türleri için kullanımı yaygındır. Diğer kaba talaş konveyör türlerinden farkı ise hat üzerinde yükün tutulmasını sağlayan paletlerinin olmasıdır. Bu sayede bu donanım çok ağır yükleri dikey olarak taşıyabilirken, yığılma sorunu söz konusu olmaz.

Kaba Talaş Konveyörü

Yakup Zere Makina Kaba Talaş Konveyörü

Kaba talaş konveyör sistemleri; kırıntı ve parça tipi talaşın iletilmesi için kullanılan konveyörlerdir. Bu sistemlerde büyük parçalı talaşlar da taşınabilir. Çelik paletli kaba talaş konveyörü türlerinde farklı boyutlardaki talaşların aktarılması mümkündür. CNC veya manuel tezgahlar için entegrasyonu yapılabilen bu donanımların, kullanım ve bakımının uygun şekilde devam etmesi halinde uzun süre fayda sağlayabilmesi mümkündür.

Dip Kazımalı Konveyör

Kesme ve soğutma sıvıları kullanılarak yapılan işlemlerde ortaya çıkan talaşın tahliyesinde kullanılan sistemlere dip kazımalı konveyör sistemleri denir. Tezgâhta gerçekleşen işlem sonrasında oluşan sıvı ve katı bileşenlerin bir arada olduğu birikintiyi, hattın dibini kazıyıp, filtre ederek ayrıştıran ve taşıyan donanımdır.

Manyetik Konveyör

Manyetik özellikleri sayesinde, küçük parçaların ayrıştırılması ve metal bileşenlerin kolaylıkla toplanmasını sağlayan konveyör türüdür. Metal talaşının taşınmasında yaygın olarak kullanılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   İntihal Yapmadan Makaleyi Yeniden Yazmak İçin 7 İpucu

PVC Bantlı Konveyör

Üretim süreçlerinin birçok safhasında kullanılmasının yanı sıra, lojistik operasyonları ve her türlü kütleli yükün taşınmasında kullanılan donanımdır. Hareketli hat üzerinde donanım özelliklerine bağlı olarak hemen her yükün nakli mümkündür.

Talaş Geri Dönüşüm Sistemleri

Sanayide fire oranını en aza indirmek için düzenli olarak geri dönüşüm yöntemleri kullanılır. Herhangi bir tezgahta oluşan talaşın geri dönüştürülmesi için kullanılan donanımlara da Talaş geri dönüşüm sistemleri ismi verilir.

Santrifüj Sistemleri

Kesme ve soğutma sıvılarını talaştan çevirme yani santrifüj yöntemi ile ayrıştıran donanımdır. Bu yöntemler metal bu sıvılardan ayrılıp, yeniden kullanılabilir hale getirilir.

Metal Talaş Kırıcı

Üretimde veya geri dönüşüm tesislerinde, işlem sonrası ortaya çıkan çok büyük parçalı metallerin, daha kolay taşınabilir ve yeniden kullanılabilir hale gelmesini sağlayan donanımdır.

Vakum Talaş Taşıma Sistemleri

Vakum talaş taşıma sistemleri, hava basıncı yardımıyla toz veya benzer nitelikteki partiküllerin taşındığı donanımlardır. Torbalama veya benzeri paketleme türlerinde de kullanılan bu yöntem, gelişmiş konveyör sistemleri içerisinde yer alır.

Proses Sıvıları Filtrasyon Sistemleri

 

Proses Sıvıları Filtrasyon Sistemleri | Ekonn

Kesme ve işleme süreçlerinde gerek donanımları korumak gerekse yüksek ısının yan etkilerini ortadan kaldırmak için proses sıvıları kullanılır. Borik asit başta gelmek üzere çeşitli madeni yağların ve özel kimyasalların süreçte oluşan talaştan ayrılma sürecine ise filtrasyon ismi verilir. Ekonn Konveyör, bu süreçlerde talaşın ayrılması için kullanılacak filtre sistemlerini üretmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Windows 11 için yeni ses kontrol altyapısını test ediliyor

Manyetik Sıyırıcı Filtre: Metallerin proses sıvılarından ayrılmasını sağlayan donanımdır. Partiküller manyetik olarak çekilerek, sıvı yalnız bırakılır.

Kağıt Separatör Filtre: Soğutma sıvısının yeniden kullanılmasını sağlamak ve temiz soğutma sıvısının döngü süreçlerini temin etmek için kullanılan filtredir.

Hidrostatik Derin Filtre: Soğutma sıvılarının derin biçimde temizlenip, neredeyse ilk kullanım öncesi formuna gelmesini sağlamak maksadıyla kullanılan yöntemdir. Sıvıyı hidrolize ederek bütünüyle temizler ve hatta geri gönderir.

Ters Yıkamalı Filtre: Arıtma sistemlerinin en derin yıkama yapan türü olmakla birlikte, proses sıvılarının geri dönüştürülmesinde de yaygın olarak kullanılır. Proses sıvısını en iyi forma dönüştürmek için kullanılır.

Precoat Filtre: Yatay düzlemde çalışan veya basınç yöntemi ile bileşenleri fitre eden bu sistemde, taburdan geçen bileşik veya alaşım, özel ve ayarlanabilir bir filtre üzerinden geçerek ayrıştırılır. Bu yapı birden fazla bileşeni olan bir filtre donanımıdır.

Proses Sıvı Filtre Kağıdı: farklı filtre türlerinde kullanılabilecek filtre türlerinin genel ismi, proses sıvı filtre kağıdıdır. Bu ürün grubu içerisinde birçok farklı ürün bulunur.

Yağ Santrifüjü: Ağır materyallerin, yağın içerisinde çökmesini ve ayrıştırılmasını sağlayan filtre ekipmanıdır.

Drum Filtre: Kendinden tamburlu bir donanım olan drum filtre sistemleri, oluşan kirli proses sıvısını dip kazıma yöntemi ile toplar ve filtre eder. Bu süreçte, sulu filtre yıkama sistemini kullanarak, sıvının 50 mikron seviyesine kadar temizlenmesini sağlar.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku