Google Bir Web Sitesini İlk Ne Zaman İndekslediğini Nasıl Öğrenirsiniz?
Google, belirli web sayfalarını veya tüm web sitelerini otomatik olarak bulabileceği, tarayabileceği ve dizine ekleyebileceği ve bunları arama motorlarının kullanımına sunabileceği sağlam bir sürece sahiptir. Ancak, bir sitenin Google tarafından ilk kez dizine eklendiğini nasıl anlarsınız? Bu yazıda, indekslemeyi kısaca açıklayacağız, ardından bir web sitesinin ilk ne zaman indekslendiğini nasıl belirleyeceğinizi göstereceğiz.
İçindekiler
Google’ın Bir Sayfayı Dizine Eklemesi Ne Anlama Gelir?
Google’ın tarayıcısı sayfayı keşfettiyse, ziyaret ettiyse, içeriğini analiz ettiyse ve web sayfaları veritabanında listelediyse, bir sayfanın Google tarafından dizine eklendiği söylenir. Bir kullanıcı bir şey aradığında, Google, sorguyla yakından eşleşen yanıtları aramak için dizine eklenmiş sayfalardan oluşan veritabanını tarar. Bir kez bulunduğunda, Google bunları alaka düzeyine göre sıralanmış sonuçlar olarak sunar. Bu nedenle, yalnızca dizine eklenen sayfalar arama sonuçlarında ve öne çıkan snippet’ler olarak görünebilir.
Google’ın Bir Sayfayı veya Siteyi İlk Dizine Ekleme Tarihi Nasıl Öğrenilir?
Google’a göre, yeni sitenizin dizine eklenmesi bir saatten birkaç haftaya kadar sürebilir. Diğerleri, sitenizi taramanın ne kadar kolay olduğuna ve ilgili sayfaların sayısına bağlı olarak bir yıl kadar sürebileceğini iddia ediyor. Bir sitenin ilk dizine eklendiği tarihi bilmek için, aslında dizine eklendiğini doğrulamanız gerekir.
-
Bir Sitenin Google Tarafından Dizine Eklenip Eklenmediğini Kontrol Etme
Bir sitenin Google tarafından zaten dizine eklenip eklenmediğini öğrenmek için site:alaniniz.com yazarak siteyi aramanız yeterlidir. Google tarafından dizine eklendiyse, yukarıda görüldüğü gibi arama sonuçlarında tam eşleşen bir URL alırsınız. Öte yandan, site dizine eklenmemişse, yukarıda görüldüğü gibi benzer URL’lere ve anahtar kelimelere sahip başka sonuçlar alırsınız veya aşağıda görüldüğü gibi hiçbir sonuç alırsınız. Bir sitenin Google tarafından dizine eklendiğini belirledikten sonra, ilk dizine eklendiği tarihi kontrol etmeye devam edebilirsiniz.
-
Bir Sitenin Google Tarafından İlk İndekslendiği Tarih Nasıl Kontrol Edilir?
Sitenizin ilk ne zaman dizine eklendiğini bilmek, size ne zaman başladığı ve ne kadar ilerlediğiniz hakkında kabaca bir fikir verebilir. Şüpheli bir çevrimiçi varlığın iddia ettiği kadar eski olup olmadığını doğrulamak için bu bilgileri ve bir WHOIS arama aracını da kullanabilirsiniz. Bir sitenin ilk dizine eklendiği tarihi şu şekilde kontrol edebilirsiniz;
- Site: etkialaniniz.com işlevini kullanarak etki alanı adı için bir Google araması çalıştırın.
- Sitenin URL’sinin sağındaki üç nokta düğmesine tıklayın.
- Sitenin ilk dizine eklendiği ayı ve yılı görebileceğiniz “Bu sonuç hakkında” kutusunun “Kaynak” bölümüne gidin.
- İlk olarak on yıldan uzun bir süre önce dizine eklenen siteler, basitçe “…ilk kez Google tarafından 10 yıldan daha uzun bir süre önce dizine eklendi” olarak işaretlenir.
- Bunu, yukarıda belirtilen adımların aynısını izleyerek ve web sitesinin herhangi bir sayfasını kullanarak cep telefonunuzda da yapabilirsiniz.
Bu özelliğin hala beta aşamasında olduğunu ve bazı popüler veya yeni web sitelerinin kayıtlarının henüz herkese açık veya görüntülenemeyebileceğini belirtmekte fayda var.
Bu İndeksleme Bilgisini Bulun
Sitenizin keşfedilmesi, taranması ve dizine eklenmesi, keşfedilebilirlik ve arama sonuçlarında sıralama için gereklidir. İlk ne zaman dizine eklendiğini bilmek, şimdiye kadarki yolculuğunuz hakkında düşünmenize ve WHOIS aramasına ek olarak alan yaşını tahmin etmenize yardımcı olabilir. Web tarayıcıları ayrıca SERP’lerde sayfaları indekslemek, sunmak ve sıralamaktan çok daha fazlası için kullanılabilir. Bunları, farklı web sitelerinden veri keşfetmek ve toplamak için kullanabilirsiniz.
[…] View On WordPress […]
[…] Web uygulamasında LinkedIn profil resminizi değiştirmek kolaydır ve sadece birkaç tıklamayla yapılabilir. Profil resminizi sınırsız sayıda değiştirebileceğinizi unutmamalısınız, bu nedenle uzun süreli kullanmayı düşünmediğiniz yeni bir profil resmine geçme konusunda endişelenmeyin. LinkedIn profil resminizi değiştirmek için; […]