Windows 11’de Hazırda Bekleme Modu Nasıl Açılır?

2 788

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Yakın zamanda Windows 11’e yükseltmiş deneyimli bir Windows kullanıcısıysanız, Başlat menüsünde artık Hazırda Beklet güç seçeneğinin olmadığını fark etmişsinizdir. Microsoft, hazırda bekletme modunu Windows 11’deki varsayılan Güç menüsünden kaldırdı , ancak yine de geri getirebilir ve sisteminizin pil ömrünü uzatabilirsiniz. Hazırda bekleme modu, uyku moduna benzer, ancak sisteminizin mevcut durumunu sabit sürücünüzdeki bir dosyaya kaydederek ve ardından bunu, önyükleme yaptığınızda çalışmanızı geri yüklemek için kullanarak pil ömrünüzü uzatır. Windows 11’de hazırda bekletme modunu etkinleştirme ve yapılandırma hakkında bilmeniz gereken her şeyi tartışırken okumaya devam edin.

Windows’ta Hazırda Bekleme Modu Nedir?

Bilgisayarınızdan bir süre uzaklaştığınızda, sisteminiz genellikle Uyku moduna geçer. Uyku modu, bilgisayarınızın mevcut durumunu (yani üzerinde çalıştığınız tüm dosyalar ve programlar) RAM’e kaydeder. Aynı zamanda boş duruma geçer ve PC kapatılmış gibi görünür, ancak bilgisayarınızı bir kez açtığınızda, tüm dosyalarınızı ve programlarınızı tam olarak bıraktığınız şekilde bulursunuz (elektrik kesintisi olmaması şartıyla).

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Robot Süpürge Şarj Olmuyor Ne Yapmalıyım?

Windows’taki Hazırda Bekletme modu tam olarak aynı şeyi yapar, ancak etkin uygulama örneklerini ve dosyalarını sabit sürücüye bir “ Hiberfil.sys ” dosyası olarak kaydeder. Bunu yapmak, hazırda bekletme moduna, tam bir elektrik kesintisi olsa bile çalışma ortamını koruma avantajı sağlar. Daha da önemlisi, hazırda bekleme modu, RAM içeriğini canlı tutmak için sistem kaynaklarını tüketmediği için pili de korur. Hazırda bekletme modu uyku modu kadar hızlı olmasa da güvenilirlik ve etkinlik açısından çok daha verimlidir.

Windows 11’de Hazırda Bekleme Modu Nasıl Etkinleştirilir?

Yukarıda belirtildiği gibi, Başlat menüsündeki Güç düğmesinde Hazırda Beklet seçeneği eksik. Benzer şekilde, buna Windows 11’deki diğer Güç seçeneklerinden de erişemezsiniz, bu nedenle Denetim Masası ayarlarından manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir. Windows 11’de hazırda bekletme modunu şu şekilde etkinleştirebilirsiniz;

  1. Başlat menüsünü başlatın, Denetim Masası’nı arayın ve En iyi eşleşmeyi seçin.
  2. Sistem ve Güvenlik’e tıklayın ve ardından Güç Seçenekleri altında, Güç düğmelerinin yapacaklarını değiştir’e tıklayın.
  3. Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir’e tıklayın.
  4. Kapatma ayarları altında, Hazırda Beklet onay işaretini seçin ve ardından Windows 11’de hazırda bekletme modunu etkinleştirmek için son olarak Değişiklikleri kaydet’i tıklayın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Selfie Çekerken Gizliliğinizi Koruyun

Artık Başlat > Güç > Hazırda Beklet aracılığıyla sisteminizi hazırda bekleme moduna geçirebilirsiniz.

Windows 11’de Hazırda Bekletme Modu Nasıl Özelleştirilir?

Windows 11’de hazırda bekletme modunu etkinleştirdikten sonra, iş akışınıza uyacak şekilde özelleştirmek için birkaç ayarda ince ayar yapabilirsiniz. Windows 11’de hazırda bekleme ayarlarını şu şekilde yapabilirsiniz;

  1. Başlat menüsünü açın, Denetim Masası’nı arayın ve En iyi eşleşmeyi seçin.
  2. Tıklayın Sistem ve Güvenlik ve ardından tıklayarak Güç Seçenekleri.
  3. Halihazırda seçili olan güç planı için Plan ayarlarını değiştir’e tıklayın ve ardından Güç Seçenekleri iletişim kutusunu açmak için Gelişmiş güç ayarlarını değiştir’i seçin.
  4. Uyku seçeneklerini genişletin ve ardından Hazırda bekletme seçeneklerini genişletin.
  5. Gerekli Pilde ve Takılı hazırda bekletme modu zamanlamalarını ayarlayın.
  6. Değişikliklerinizi kalıcı hale getirmek için Uygula’ya ve ardından Tamam’a tıklayın.

Benzer şekilde, kapağı kapatırsanız veya devre dışı kalırsanız hazırda bekletme modunu varsayılan güç modu olarak da yapılandırabilirsiniz. Bu seçenekleri Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Güç Seçenekleri > Kapak kapatıldığında ne yapacağını seç seçeneğinden ayarlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   OMG Coin Geleceği 2022-2024 OMG Coin Yorum
2 Yorumlar
  1. […] iki adımlı bir işlem gerçekleştirmenize yardımcı olur. Ancak bu eklentiyi kullanmak için Microsoft Edge Insider v.75 veya sonraki bir sürümüne ihtiyacınız […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku